Sâmbătă, 24 iunie 2023, începând cu ora 11:00, a avut loc Spectacolul Aeronautic „Drobeta Fly In”, organizat de Aeroclubul Drobeta. Accesul este gratuit.

Acesta s-a desfășurat la Aerodromul Drobeta, pe drumul județean DJ606A, la aproximativ 20km (30 de minute) de Drobeta Turnu Severin. Se merge din Drobeta Turnu Severin spre Șimian, și după ce se urcă Dealul Balota se face dreapta pe drumul către Bâcleș și se merg aproximativ 5km.

Au fost peste 30 de aeronave, printre care și avioanele militare „AN 26” și „IAR 99 Șoim”.

Notă de informare de la organizațorii evenimentului, Aeroclubul Drobeta.

Nota de informare pentru toti cei care veti participa Sambata 24 Iunie la evenimentul aeronautic Drobeta Fly In, cu incepere de la orele 11 (la 10:30 va rugam sa fiti deja prezenti !!!)

In primul rand, accesul catre aerodrom il veti face urcand dealul Balota pana in varf, si urmati la dreapta drumul catre Bacles, 5 Km. Pteti pune „Aerodrom Drobeta” in Harti pe telefon si va aduce la aerodrom. Treceti de releul de televiziune si continuati drumul 2.5K. Aerodromul este pe partea stanga a drumului. Drumul este in lucrari pregatitoare asfaltarii si se circula bine pe el, doar ca, aglomerandu-se, va recomand sa va luati o marja de o ora pentru a ajunge din Turnu Severin la aerodrom. De asemenea, evolutia cu avionul militar mare AN26 va fi in prima ora a evenimentului, si, ca atare, e bine sa nu intarziati, pentru a nu o „pierde”, fiind un avion mare ce va evolua in premiera la noi in judet !!! Tot in premiera vom avea si avionul IAR 99 Soim, avion cu reactie! Avioanele Extra 330 ne vor incanta de asemenea in mai multe randuri, la fel cum si spectacolul de parasutism, unde 10 parasutisti vor „umple” cerul aerodromului.


Ce rugaminte avem a dumneavoastra?
1. Aveti grija de copii si de dumneavoastra, pentru ca din prea mult entuziasm puteti ajunge din neatentie in apropierea unui avion cu motorul pornit, a carui elice in miscare poate trece neobservata!
2. Exista situatii cand anumite persoane pot avea tendinta de a se sprijini sau chiar de a se urca pe aripile avioanelor, pe fuselaj, pe coada, si asa mai departe, pentru a-si face poze, cu riscul de a deteriora suprafetele avionului sau elementele de comanda. Va rugam sa nu faceti acest lucru, putandu-va fotografia in preajma aparatelor de zbor fara a crea emotii sau suparare proprietarilor lor.
3. Fumatul in preajma avioanelor este interzis, existand riscul aprinderii benzinei cu care acestea sunt alimentate. De asemenea, este interzisa aruncarea chistoacelor pe jos, in iarba uscata. Recomandam fumatorilor sa arunce chistoacele la o pubela, a noastra sau a comerciantilor prezenti, dupa ce se asigura ca s-au stins.
Aveti grija si de ceilalti pe care ii vedeti ca ar putea gresi intr-un fel sau altul, punandu-si sau putandu-le pune altora viata in pericol sau integritatea corporala. Pe drum, ciculati va rugam cu viteza mica si cu atentie!
La aerodrom avem catei si pisici care trebuiesc feriti/ferite, dupa caz. verificati masina inainte de a pleca. Animalutele obisnuiesc sa se ascunda sub masini la umbra, asa incat nu demarati in tromba, lasati-le timp sa iasa! La mesul inapoi, foarte important, fiti atenti sa nu aveti copii mici in spatele masinii (cu ochii dupa vre-un avion sau vreun zmeu), pe care sa nu ii vedeti.

Vrem ca acest eveniment sa decurga minunat si doar impreuna cu implicarea dumneavoastra putem reusi acest lucru, si va multumim pentru asta. Respectati cerintele colegilor jandarmi care ne asigura acest suport organizatoric pentru buna desfasurare a evenimentului spre siguranta noastra, a tuturor celor prezenti. Va rog sa dati share acestui mesaj sa poata ajunge la cat mai multe persoane. Va multumim! Endre Lucian MOLNAR, Jandarmeria Mehedinti & Inspectoratul Judetean de Politie
„.

Pentru mai multe detalii urmăriți pagina de Facebook a Aeroclubului Drobeta.

Caută cazare

Cazare în Mehedinți

Booking.com

Scrie părerea ta:

Adaugă experiența/povestea ta despre Drobeta Fly In – Spectacol Aeronautic