Cazanele Dunării

Cazanele Dunării sunt un sector din Defileul Dunării, unde albia se îngustează până la 230m, viteza apei care se lovește de stânci dând senzația că apa clocotește. De aici și denumirea de Cazane.

Trecerea prin această zonă îngustă, flancată de pereți înalți, ne oferă o experiență unică. Această experiență este trăită cel mai bine printr-o plimbare cu barca. Punctul de plecare este podul de la intrarea în golful Mraconia, între satele Eșelnița și Dubova.

Pentru un weekend sau o vacanță în acest peisaj unic al României, puteți opta pentru cazare în Dubova, Eșelnița, Șvinița, sau Orșova. Mai există și varianta cazării în Drobeta Turnu Severin, pentru a putea explora obiective turistice din acest oraș.

Pentru a căuta cazare în zonă puteți folosi formularul de căutare sau harta de mai jos.

Căutare cazare

Booking.com

Alte puncte de interes din zonă

Pe lângă experiența unică pe care o oferă o plimbare cu barca în zona Cazanelor Dunării, puteți vedea: Chipul lui Decebal sculptat în stâncă, Tabula Traiana, Peștera Veterani, Peștera Ponicova, Cetatea Tricule. De asemenea, puteți încerca traseele montane din zonă: Ciucărul mic, Ciucărul mare și vârful Trescovăț.

În Drobeta Turnu Severin, cele mai importante obiective turstice sunt: Cetatea Medievală, Castelul de Apă, Parcul Arheologic Porțile de Fier, ce cuprinde: Castrul, Termele și Amfiteatrul Roman, Ruinele podului lui Traian, Muzeul Regiunii Porților de Fier.