Biserica Creștin Ortodoxă ce poartă hramul Sf. Nicolae a fost construită din zid între anii 1905 și 1912. A fost sființită în ziua de 30…
Cimitirul Eroilor – Drobeta Turnu Severin
Cimitirul eroilor se află în incinta Cimitirului Ortodox „Sfântu Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin. Aici se găsesc monumente ale eroilor căzuți la datorie în diferite…
Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin
Inițiativa construirii unei Catedrale în Drobeta Turnu Severin a aparținut preotului Constantin Inescu, deținut politic în perioada comunistă. Catedrala Episcopală poartă hramul „Învierea Domnului” și…
Crucea Sfântului Cuvios Petru – Gura Văii
Obiectivul turistic „Crucea Sfântului Cuvios Petru” este situată pe Dealul Crucii, în apropiere de Gura Văii, în zona administrativ teritoriala a Municipiului Drobeta Turnu Severin.…
Parcul Obelisc și Monumentul Partizanilor din Drobeta Turnu Severin
Parcul Obelisc este situat în Municipiul Drobeta Turnu Severin, la intersecția străzii Crișan cu Bd. Revoluției 16-22 Decembrie 1989. Se află la capătul zonei pietonale…
Crucea de la Godeanu
Crucea de la Godeanu este situată în apropierea localității Godeanu, pe Dealul Chiciora. Are 35 de metri înălțime, iar piatra de temelie a fost pusă…
Cetatea Grădețului – Schitu Topolniței
Ruinele Cetății Grădețului sunt situate în Podișul Mehedinți, pe vârful Dealului Grădeț, în imediata apropiere a localității Schitu Topolniței. La Cetatea Grădețului se poate ajuge…
Carol I – Domnitor al Principatelor Române și Rege al României 1866 – 1881 – 1914
Pe 10 mai 1886, Carol I a fost înscăunat ca domnitor al României. Pe data de 8 mai ajungea în România, si punea pentru prima…
Mănăstirea Topolnița – Schitu Topolniței
Se presupune că Mănăstirea Topolnița a fost ctitorită pentru prima dată în secolul XIV, de către Sfântul Nicodim de la Tismana, în aceeași perioadă în…
Monumentul Victimelor Comunismului – Drobeta Turnu Severin
În noaptea dintre 17 și 18 iunie 1951, de rusalii, peste 40.000 de locuitori din Mehedinți, Caraș-Severin și Timiș au fost ridicați din casele lor…
Mănăstirea Vodița
Vodița este una dintre primele mănăstiri atestate documentar din Țara Românească. Mănstirea Vodița a fost menționată pentru prima dată într-un document emis în anul 1374.…
Mănăstirea Cerneți
Mănăstirea Cerneți a fost construită în anul 1662, și de atunci a suferit numeroase transformări. Biserica era fortificată, având un turn înalt, ziduri groase și…
Castelul de apă
Castelul de Apă a fost construit între anii 1910 și 1913, după planurile inginerului Elie Radu, pentru a deservi sistemul de alimentare cu apă din…
Piciorul Podului lui Traian
Podul lui Traian a fost construit de Apollodor din Damasc, între 103 și 105, pentru a facilita transportul trupelor romane în misiunea lor de a…
Cetatea Tricule – Șvinița
Ruinele cetății Tricule ( Trikule, Trei Cule ), se află în Clisura Dunării, și pot fi văzute de pe DN57, Orșova – Moldova Nouă, în…
Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena – Bălăcița
Biserica se află în centrul satului Bălăcița. A fost construită în jurul anului 1898. Este un monument istoric, aflat pe lista monumentelor istorice cu numărul…
Mănăstirea Gura Motrului
Mănăstirea Gura Motrului a fost fondată la finalul secolului XIV, de către Cuviosul Nicodim. Inițial a fost construit un schit de lemn, În secolul XVII…
Moara Crăcucenilor – Ponoarele
Moara Crăcucenilor din Ponoarele este o moară de lemn cu ciutură, monument istoric construit în secolul al XIX-lea. Are codul MH-II-m-A-10380 în Lista Monumentelor istorice…
Mănăstirea Baia de Aramă
Mănăstirea de la Baia de Aramă, este un monument istoric, construit la sfârșitul secolului XVII, la ordinul lui Constantin Brâncoveanu. Mănăstirea se află în localitatea…
Biserica de lemn ”Sfântul Nicolae” din Ponoarele
Biserica de lemn ”Sfântul Nicolae” din Ponoarele este un monument istoric identificat cu codul MH-II-m-B-10379 în Lista Monumentelor Istorice din judetul Mehedinți. Biserica se află…
Biserica de lemn Sfinții Voievozi – Isverna
Biserica de lemn Sfinții Voievozi din Isverna Biserica de lemn Sfinții Voievozi din Isverna se află pe lista monumentelor istorice din Mehedinți cu codul MH-II-m-B-10349.…
Biserica de lemn din Negoiești, Baia de Aramă
Biserica din Negoiești este din lemn, pe soclu de piatră. Este un monument istoric, construită, după unele surse, în 1816, iar după altele în 1885.…
Biserica Sfântul Nicolae din Ilovăț
Biserica Sfântul Niccolae din Ilovăț a fost construită între anii 1913 și 1916, pe locul unei biserici vechi de lemn care nu mai corespundea. În…
Biserica de lemn Gârbovățu de Sus, Căzănești
Biserica de lemn din Gârbovățu de Sus, ce aparține din punct de vedere administrativ teritorial de comuna Căzănești, a fost construită în anul 1740. Poartă…
Biserica Sf. Nicolae – Obârșia de Câmp
Biserica Sf. Nicolae din Obârșia de Câmp a fost construită în jurul anului 1802. De atunci a mai fost refăcută în mai multe rânduri. Se…
Biserica Sf. Nicolae – Cerneți
Biserica Sf. Nicolae din Cerneți a fost construită între anii 1784 și 1794. Construcția a fost începută de Radu Plesoianu și Stoian Dimitrie, și a…
Biserica de lemn din Costești, Balta
Biserica de lemn se află în satul Costești din comuna Balta. A fost construită în anul 1835. Biserica nu are turlă, și este pe lista…
Biserica din Ciovârnășani
Biserica a fost construită între anii 1837-1847, pe ruinele unei alte biserici, construite în 1650, și a fost restaurată în 1935. Poartă hramurile „Înălțarea Domnului”…
Biserica Sfântul Ioan Botezătorul – Cerneți
Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Cerneți este un monument istoric, și a fost construită în anul 1820. Ctitorii bisericii sunt Ioan Grecescu, Ștefan Miculescu, Ioniță…