previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Podul lui Traian a fost construit de Apollodor din Damasc, între 103 și 105, pentru a facilita transportul trupelor romane în misiunea lor de a cuceri Dacia.

La cele două capete erau ridicate câte o poartă monumentală. O machetă a podului este expusă în Muzeul Regiunii Porților de Fier.

Ruinele piciorului se află într-o stare avansată de degradare, din cauza intervențiilor greșite pentru conservarea acestuia.

În acest moment piciorul podului se află în proces de reabilitare. Acest proces a început încă din 2008, odată cu reabilitarea muzeului, dar soluțiile propuse inițial nu au fost acceptate, fapt ce a întârziat mult începerea lucrărilor.

Ruinele piciorului podului pot fi văzute din curtea muzeului, unde se află și Castrul Roman. O pasarelă cu lift a fost construită pentru a trece peste calea ferată și pentru a vizita ruinele piciorului podului lui Traian, dar aceasta este închisă până la finalizarea lucrărilor la picior. Se poate ajunge în apropierea piciorului podului prin Portul Turistic, dar drumul de legătură dintre zona piciorului și port este neasfaltat, și într-o stare foarte proastă.

Faleza din dreptul piciorului podului a fost concesionată pentru construirea unui ponton la care să acosteze vasele de croazieră.

Piciorul Podului lui Traian din Drobeta Turnu Severin
Piciorul Podului de pe malul sârbesc.

Reprezentare grafică a podului

Construirea podului

Podul lui Traian a fost construit între anii 103 și 105. Se presupune că pentr a îl construi a fost deviat parțial cursul Dunării, printr-un canal ce ocolește orasul actual Kladovo, și iese în dreptul Insulei Șimian. Astfel au reușit să construiască pilonii de susținere ai podului.

Macheta Podului expusă la Muzeul Regiunii Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin

Locație pe hartă

Caută cazare

Cazare în Mehedinți

Booking.com

Scrie părerea ta:

Adaugă experiența/povestea ta despre Piciorul Podului lui Traian