previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Castrul Roman Drobeta

La Drobeta a fost prima cetate din piatră ridicată în Dacia, de Împăratul Traian. A fost un obiectiv militar strategic, construită inițial pentru a adăposti soldații care apărau podul.

Ruinele cetății se găsesc în curtea Muzeului Regiunii Porților de Fier, pe Str. Independenței nr. 2. În aceeași curte se mai găsesc ruinele termelor romane, și ruinele amfitreatului roman ce apare și pe columna lui Traian din Roma.

Ruinele cetății și ale termelor au fost reabilitate recent.

În timp ce s-au efectuat escavările pentru construcția unui pavilion expozițional în apropierea castrului, s-au descoperit ruinele amfiteatrului roman. Poziția pavilionului expozițional a fost schimbată pentru a nu afecta amfiteatrul.

Tot din curtea muzeului se pot vedea și ruinele piciorului podului lui Traian, în proiectul de reabilitare fiind construită și o pasarelă peste calea ferată pentru accesul la pod. Acesta din urmă încă nu este reabilitat, iar zona din jurul lui este neîngrijită.

Se poate vizita de marți până duminică între orele 8:00 și 16:00. Prețul este de 8 lei pentru vizitarea parcului arheologic ( castru, terme, amfiteatru, biserica medievală ) și 24 de lei pentru toate obiectivele: muzeu, acvariu, planetariu, expoziții și parc arheologic. Mai multe detalii despre bilete și program, vizitați site-ul muzeului. .

Vedere de sus a castrului și planurile fazelor acestuia.

Reprezentare grafică a castrului

Castrul Roman de la Drobeta – Vedere din avion

Poze din Castrul Roman de la Drobeta

Castrul Roman Drobeta
Castrul Roman de la Drobeta
Castrul Roman Drobeta Piatra Inscriptionata
Castrul-Roman-Drobeta-Vedere-Ansamblu

Caută cazare

Cazare în Mehedinți

Booking.com

Scrie părerea ta:

Adaugă experiența/povestea ta despre Castrul Roman Drobeta