Cramele construite de Anton Bibescu de la Corcova au fost reabilitate și extinse în anii 2008-2009, respectând arhitectura inițială, de către Șerban Dâmboviceanu si Michel Roy.

Aici se fac vinurile vândute sub brandul Corcova și Jirov ( Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc – precum și Fetească Neagră ). Podgoria se întinde pe 55 de hectare.

Viticultura a fost practicată în această zonă, cel mai probabil, de pe vremea dacilor. Prima menționare documentară este din anul 1594.

Crama Roy&Dâmboviceanu poate fi vizitată, dar nu este cu regim deschis. Mai multe informații puteți obține pe site-ul cramei Roy&Dâmboviceanu Corcova, sau pe pagina de Facebook.

Puteți ajunge la cramă de pe DN67A, ce leagă Strehaia de Motru. Pe direcția de mers spre motru, faceți stânga pe DJ671E. Crama se află pe dreapta, la intrarea în satul Corcova.

În fiecare an, la cramele și podgoria Corcova, la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, se organizează competiția sportivă Corcova Trail Race.

Caută cazare

Cazare în Mehedinți

Booking.com

Scrie părerea ta:

Adaugă experiența/povestea ta despre Crama Roy&Dâmboviceanu – Corcova