Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele Podul lui Dumnezeu este un pasaj natural, singurul pod natural deschis traficului auto. Acesta se află în Ponoarele, pe…
Câmpurile de lapiezuri de pe Dealul Peșterii Ponoarele
Lapiezurile reprezintă microforme sculpturale ale reliefului carstic rezultate în principal prin acțiunea de dizolvare a apei, formate pe suprafețe slab înclinate. Ele sunt reprezentate printr-un…
Lacul Zătonul Mare – Ponoarele
Lacul Zătonul Mare, Ponoarele Zătonul Mare se află pe teritoriul administrativ al comunei Ponoarele, județul Mehedinți. Acesta se află de cealaltă parte a dealului Peșterii…
Vârful lui Stan
Vârful lui Stan este cel mai înalt vârf din Munții Mehedinți. Are o înălțime de 1466 metri. Traseul pornește din Șaua Arsasca, de pe DN…
Moara Crăcucenilor – Ponoarele
Moara Crăcucenilor din Ponoarele este o moară de lemn cu ciutură, monument istoric construit în secolul al XIX-lea. Are codul MH-II-m-A-10380 în Lista Monumentelor istorice…
Mănăstirea Baia de Aramă
Mănăstirea de la Baia de Aramă, este un monument istoric, construit la sfârșitul secolului XVII, la ordinul lui Constantin Brâncoveanu. Mănăstirea se află în localitatea…
Peștera Ponoarele
Peștera Ponoarele are o lungime de 734 metri, o altitudine de 337 metri, și face parte din Complexul Carstic Ponoarele, ce mai include Podul lui…
Biserica de lemn din Negoiești, Baia de Aramă
Biserica din Negoiești este din lemn, pe soclu de piatră. Este un monument istoric, construită, după unele surse, în 1816, iar după altele în 1885.…
Pădurea de Liliac – Ponoarele
Pădurea de liliac de la Ponoarele se află în teritoriul administrativ al comunei Ponoarele. Are o suprafață de 20 de hectare. În fiecare an la…