Lacul Zătonul mic se formează prin acumularea apelor subterane din zona carstică Ponoarele. Acesta începe in imediata apropiere a Podului lui Dumnezeu. Panou informativ Lacul…
Peștera și Cheile Băluței, Ponoarele
Peștera Băluței este situată în apropierea satului Băluța, din comuna Ponoarele, județul Mehedinți. Din galeriile peșterii izvorăște pârâul Râieni, ce străbate satele: Bala de Sus,…
Complexul Carstic de la Ponoarele
Complexul Carstic de la Ponoarele este o rezervație naturală din județul Mehedinți. Se află în nordul județului Mehedinți, în apropierea orașului Baia de Aramă. Printre…
Podul lui Dumnezeu
Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele Podul lui Dumnezeu este un pasaj natural, singurul pod natural deschis traficului auto. Acesta se află în Ponoarele, pe…
Câmpurile de lapiezuri de pe Dealul Peșterii Ponoarele
Lapiezurile reprezintă microforme sculpturale ale reliefului carstic rezultate în principal prin acțiunea de dizolvare a apei, formate pe suprafețe slab înclinate. Ele sunt reprezentate printr-un…
Lacul Zătonul Mare – Ponoarele
Lacul Zătonul Mare, Ponoarele Zătonul Mare se află pe teritoriul administrativ al comunei Ponoarele, județul Mehedinți. Acesta se află de cealaltă parte a dealului Peșterii…
Moara Crăcucenilor – Ponoarele
Moara Crăcucenilor din Ponoarele este o moară de lemn cu ciutură, monument istoric construit în secolul al XIX-lea. Are codul MH-II-m-A-10380 în Lista Monumentelor istorice…
Peștera Ponoarele
Peștera Ponoarele are o lungime de 734 metri, o altitudine de 337 metri, și face parte din Complexul Carstic Ponoarele, ce mai include Podul lui…
Biserica de lemn ”Sfântul Nicolae” din Ponoarele
Biserica de lemn ”Sfântul Nicolae” din Ponoarele este un monument istoric identificat cu codul MH-II-m-B-10379 în Lista Monumentelor Istorice din judetul Mehedinți. Biserica se află…
Pădurea de Liliac – Ponoarele
Pădurea de liliac de la Ponoarele se află în teritoriul administrativ al comunei Ponoarele. Are o suprafață de 20 de hectare. În fiecare an la…