Biserica Sf. Nicolae din Cerneți a fost construită între anii 1784 și 1794. Construcția a fost începută de Radu Plesoianu și Stoian Dimitrie, și a fost terminată de Ion Glogoveanu, un mare boier al locului.

Atât biserica, cât și zidul de incintă și cimitirul adiacent, sunt monumente istorice clasificate sub codul LMI MH-II-m-A-10284.

Înainte de întemeierea orașului modern Turnu Severin, Cernețiul a fost pentru multe secole centrul și capitala județului Mehedinți. Aici era principalul centru de negustorie și își aveau reședința principalele familii de boieri. După întemeierea Severinului, majoritatea s-au mutat acolo, Cerneți-ul decăzând, astăzi fiind doar un sat ce aparține de comuna Șimian.

În Cerneți se ajunge de pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin. După ce intrați de pe centură pe DJ607A, după treceți de intersecția cu strada ce duce în dreapta la târg și la mânăstire, iar în stânda la Cula lui Tudor, mergeți tot înainte și la următoarea intersecție veți vedea Biserica Sf. Nicolae. Biserica se află în incinta Cimitirului Ortodox.

Caută cazare

Cazare în Mehedinți

Booking.com

Scrie părerea ta:

Adaugă experiența/povestea ta despre Biserica Sf. Nicolae – Cerneți