Cula Tudor Vladimirescu

Cula lui Tudor Vladimirescu a fost construită în anii 1800. În acest loc, Tudor Vladimirescu avea în proprietate o vie și o pivniță. Cula se deosebește prin existența umblătoarei.

Cula este un tip de construcție semi-fortificată, Acestea erau locute în special de boieri, și erau făcute pentru a proteja avuțiile și familiile acestora în timpul invaziilor. Acestea erau prevăzute cu guri de tragere.

Cula este situată în satul Cerneți, ce aparține de comuna Șimian. Se poate ajunge de pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, continuând pe DJ607A. Din Cerneți, se merge pe drumul pe care este școala, iar la bifurcația drumului din imediata apropiere a trecerii cu calea ferată, se merge pe drumul din dreapta.

Din cauza degradării și infiltrațiilor de apă, aceasta nu poate fi vizitată la interior, ci doar admirată pe exterior. Au fost făcute intervenții minime și neintruzive pentru conservare, însă pentru reabilitare și pentru deschiderea publicului e nevoie de un proiect de restaurare mai complex, ce va dură încă câțiva ani.

În incinta culei era organizat un muzeu, cu obiecte ce au aparținut lui Tudor Vladimirescu, dar acesta este închis din cauza stării în care se află clădirea.Cula Nistor – Cerneți
Denumire obiectivCula Tudor Vladimirescu
Cod lista monumentelor istoriceMH-II-m-A-10287
Locațiesat Cerneți, comuna Șimian
https://goo.gl/maps/AzWwdCGt98ZieDJQ8
StareConservare
VizitareDoar exterior
Alte obiective în incintă/apropiereCula Nistor
Casa de lemn Aurora Căpățână
Legături relevanteWikipedia
Cule în lumină
Kule
Planiada
Audio Travel Guide
Am fost acolo

Vizavi de Cula lui Tudor Vladimirescu se găsește o altă culă, cea a lui Nistor, construită în aceeași perioadă.

Caută cazare

Cazare în Mehedinți

Scrie părerea ta:

Adaugă experiența/povestea ta despre Cula Tudor Vladimirescu – Cerneți