Mănăstirea Cerneți, Șimian, Mehedinți.

Mănăstirea Cerneți a fost construită în anul 1662, și de atunci a suferit numeroase transformări. Biserica era fortificată, având un turn înalt, ziduri groase și ferestre de tragere înguste.

Mănăstirea este situată în Cerneți, care a fost pentru mult timp centrul politico-administrativ al județului Mehedinți, până la întemeierea orașului Turnu Severin.

În anul 2004 a fost reactivată ca mănăstire, cu hramul „Sfânta Treime” și „Cuvioasa Mare Muceniță Anastasia Romana”.

Cenotaful lui Tudor Vladimirescu

Cu ocazia aniversării a 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu ( 1821 ), în curtea Mănăstirii Cerneți a fost ridicat un cenotaf în cinstea lui Tudor Vladimirescu.

Tot în Cerneți se găsește și Cula lui Tudor Vladimirescu, monument istoric.

Pe cenotaf este inscripționat textul: „Ridicatu-s-a acest cenotaf de către Episcopia Severinului și Strehaiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Nicodim, spre veșnică pomenire a eroului național TUDOR VLADIMIRESCU, la împlinirea a 200 de ani de la revoluția sa. (1821-2021)”.

La mănastirea Cerneți se ajunge de pe centura Drobeta Turnu Severin. Nu departe de intrarea în Cerneți, la prima intersecție mai măricică se găsesc indicatoarele către mănăstirea Cerneți. După ce se face dreapta, se mai merg aproximativ 500 de metri, și mănăstirea se află pe stânga.

Caută cazare

Cazare în Mehedinți

Booking.com

Scrie părerea ta:

Adaugă experiența/povestea ta despre Mănăstirea Cerneți