Parcul Obelisc este situat în Municipiul Drobeta Turnu Severin, la intersecția străzii Crișan cu Bd. Revoluției 16-22 Decembrie 1989. Se află la capătul zonei pietonale de pe Str. Crișan, în imediata apropierea a Colegiului Gheorghe Țițeica și a Colegiului Economic Theodor Costescu.

În interiorul parcului se gasește Monumentul Partizanilor Mehedințeni, închinat jertfel partizanilor mehedințeni din primul război mondial, ridicat în 1977 de către sculptorul Constantin Lucaci, cel care a realizat și Fântâna Cinetică din Drobeta Turnu Severin.

În 1917, în timpul primului război mondial, când truple germane ocupaseră orașul Turnu Severin, sublocotenentul Victor Popescu a format o organizație de partizani care să opereze prin păduri și pe șosele, împușcând militarii germani izolați ce le ieșeau în cale. Mai multe despre evenimentele sângeroase din 1917 puteți citi pe site-ul Adevărul.

Monumentul Partizanilor Mehedințeni este cunoscut de localnici ca „La Obelisc”, fiind locul preferat de întâlnire al tinerilor severineni. De aici a primit și parcul denumirea de Parcul Obelisc.

Monumentul Partizanilor Mehedințeni, vedere dinspre Bd. Revoluției 16-22 Decembrie 1918. în spate se vede Colegiul Gheorghe Țițeica.

Monumentul Partizanilor Mehedințeni, vedere dinspre Str. Crișan

Pe monument este inscripționat următorul text: „GLORIE ETERNĂ PARTIZANILOR MEHEDINȚEI, TUTUROR PATRIOȚILOR, CARE ÎN TIMPUL PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL ȘI-AU JERTFIT VIAȚA ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA COTROPITORILOR, CONTRIBUIND LA UNITATEA, INDEPENDENȚA ȘI PROGRESUL PATRIEI”.

Monumentul Partizanilor Mehedințeni, vedere dinspre Colegiul Gheorghe Țițeica

Monumentul Partizanilor Mehedințeni, vedere dinspre Colegiul Economic Theodor Costescu.

Locație pe hartă:

Caută cazare

Cazare în Mehedinți

Booking.com

Scrie părerea ta:

Adaugă experiența/povestea ta despre Parcul Obelisc și Monumentul Partizanilor din Drobeta Turnu Severin