Runcușoru este un sat situat în comuna Bala, județul Mehedinți. Datorită altitudinii la care se află, de aproximativ 520 metri, satul Runcușoru și împrejurimile ne…
Lacul Zătonul Mic – Ponoarele
Lacul Zătonul mic se formează prin acumularea apelor subterane din zona carstică Ponoarele. Acesta începe in imediata apropiere a Podului lui Dumnezeu. Panou informativ Lacul…
Crucea de la Godeanu
Crucea de la Godeanu este situată în apropierea localității Godeanu, pe Dealul Chiciora. Are 35 de metri înălțime, iar piatra de temelie a fost pusă…
Cetatea Grădețului – Schitu Topolniței
Ruinele Cetății Grădețului sunt situate în Podișul Mehedinți, pe vârful Dealului Grădeț, în imediata apropiere a localității Schitu Topolniței. La Cetatea Grădețului se poate ajuge…
Cornetul Piatra Încălecată – Isverna
Cornetul Piatra încălecată este o arie protejată de interes național, se află în Podișul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al comunei Isverna, în apropierea DJ670, ce…
Podul lui Dumnezeu
Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele Podul lui Dumnezeu este un pasaj natural, singurul pod natural deschis traficului auto. Acesta se află în Ponoarele, pe…
Câmpurile de lapiezuri de pe Dealul Peșterii Ponoarele
Lapiezurile reprezintă microforme sculpturale ale reliefului carstic rezultate în principal prin acțiunea de dizolvare a apei, formate pe suprafețe slab înclinate. Ele sunt reprezentate printr-un…
Lacul Zătonul Mare – Ponoarele
Lacul Zătonul Mare, Ponoarele Zătonul Mare se află pe teritoriul administrativ al comunei Ponoarele, județul Mehedinți. Acesta se află de cealaltă parte a dealului Peșterii…
Moara Crăcucenilor – Ponoarele
Moara Crăcucenilor din Ponoarele este o moară de lemn cu ciutură, monument istoric construit în secolul al XIX-lea. Are codul MH-II-m-A-10380 în Lista Monumentelor istorice…
Mănăstirea Baia de Aramă
Mănăstirea de la Baia de Aramă, este un monument istoric, construit la sfârșitul secolului XVII, la ordinul lui Constantin Brâncoveanu. Mănăstirea se află în localitatea…
Peștera Ponoarele
Peștera Ponoarele are o lungime de 734 metri, o altitudine de 337 metri, și face parte din Complexul Carstic Ponoarele, ce mai include Podul lui…
Biserica de lemn ”Sfântul Nicolae” din Ponoarele
Biserica de lemn ”Sfântul Nicolae” din Ponoarele este un monument istoric identificat cu codul MH-II-m-B-10379 în Lista Monumentelor Istorice din judetul Mehedinți. Biserica se află…
Tufărișurile Mediteraneene – Isverna
Tufărișurile meditaraneene de la Isverna alcătuiesc o arie protejată de interes național, situată în comuna Isverna. Acestea se află la extremitatea satului Isverna. Se ajunge de…
Biserica de lemn Sfinții Voievozi – Isverna
Biserica de lemn Sfinții Voievozi din Isverna Biserica de lemn Sfinții Voievozi din Isverna se află pe lista monumentelor istorice din Mehedinți cu codul MH-II-m-B-10349.…
Biserica de lemn din Negoiești, Baia de Aramă
Biserica din Negoiești este din lemn, pe soclu de piatră. Este un monument istoric, construită, după unele surse, în 1816, iar după altele în 1885.…
Biserica Sfântul Nicolae din Ilovăț
Biserica Sfântul Niccolae din Ilovăț a fost construită între anii 1913 și 1916, pe locul unei biserici vechi de lemn care nu mai corespundea. În…
Peștera Isverna
Peștera Isverna este situată la marginea satului Isverna. Este situată la o altitudine de 390m și are 1,5km lungime. Este parcursă de un pârâu subteran.…
Biserica de lemn din Costești, Balta
Biserica de lemn se află în satul Costești din comuna Balta. A fost construită în anul 1835. Biserica nu are turlă, și este pe lista…
Biserica din Ciovârnășani
Biserica a fost construită între anii 1837-1847, pe ruinele unei alte biserici, construite în 1650, și a fost restaurată în 1935. Poartă hramurile „Înălțarea Domnului”…
Muzeul Gheorghe Ionescu Șișești
Muzeul îi poartă numele celebrului agronom, doctor în științe agricole, Gheorghe Ionescu Șișești. născut în Șișești în 1885. Gheorghe Ionescu Șișești a fost ministru al…
Baia de Aramă
Orașul Baia de Aramă este situat în nordul județului Mehedinți. Este străbătut de râurile Brebina și Bulba. Pe lângă reședință, include și satele aparținătoare Bratilovu,…
Pădurea de Liliac – Ponoarele
Pădurea de liliac de la Ponoarele se află în teritoriul administrativ al comunei Ponoarele. Are o suprafață de 20 de hectare. În fiecare an la…