Parcul General Dragalina este situat în sudul municipiului Drobeta Turnu Severin, în imediata apropiere a falezei Dunării. Este mărginit de Str. Smârdan la sud și la est, de Bd. Carol I la nord, și de Palatul Culturii Theodor Costescu la vest.

În partea de vest a Parcului General Dragalina se află Palatul Culturii Theodor Costescu, una dintre clădirile reprezentative ale orașului modern Turnu Severin. În partea de sud a parcului găsim Cetatea Medievală a Severinului, unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Municipiului Drobeta Turnu Severin.

În extremitatea de sud-vest a cetății medievale se află o fântână publică, singura din oraș a cărei apă este conformă din punct de vedere chimic și microbiologic. Mulți locuitori obișnuiesc să își procure apa de băut de la această fântână.

În partea de nord-est a parcului Dragalina se află clădirea în care a funcționat fosta materinate. Clădirea ar fi fost proiectată de arhitectul Ioan Berindei ca hotel ( Belvedere ), dar care, odată cu începerea războiului, a fost folosit ca spital, și ulterior transformat în maternitate. Sursă: Turnu Severin de Altă Dată ( Facebook ).

În interiorul Parcului General Dragalina se mai află Monumentul Victimelor Comunismului și bustul lui Corneliu Coposu, la a cărui dezvelire în 2019 a participat si fostul președinte Emil Constantinescu.

La est de Parcul General Dragalina este Liceul Traian, unul dintre cele mai vechi și cele mai renumite licee din Drobeta Turnu Severin. Acesta are un parc botanic impresionant, cu diverse specii de copaci, dar care acum nu mai este întreținut.

La sud de parc este Portul Drobeta Turnu Severin, separat prin linia de cale ferată. În port se poate ajunge trecând peste calea ferată.

Parcul General Dragalina – Drobeta Turnu Severin

Clădirea fostei maternități

Cetatea Medievală a Severinului – vedere din Parcul General Dragalina

Fântâna publică de lângă Cetatea Medievală a Severinului

Bustul lui Corneliu Coposu din Parcul General Dragalina

Trecere peste calea ferată în dreptul Cetății Medievale a Severinului

Monumentul victimelor comunismului

Parcul Botanic al Liceului Traian

Localizare

Caută cazare

Cazare în Mehedinți

Booking.com

Scrie părerea ta:

Adaugă experiența/povestea ta despre Parcul General Dragalina – Drobeta Turnu Severin