Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Gruia a fost construită cu aproximativ 40 de ani în urmă pe locul fostei biserici de lemn și zid, ce…
Runcușoru – comuna Bala
Runcușoru este un sat situat în comuna Bala, județul Mehedinți. Datorită altitudinii la care se află, de aproximativ 520 metri, satul Runcușoru și împrejurimile ne…
Centrul de Vizitare al Parcului Natural Porțile de Fier – Orșova
Parcul Natural Porțile de Fier se întinde pe o suprafață de 115.665 hectare, pe teritoriul județelor Caraș-Severin și Mehedinți. Este situat în cea mai mare…
Insula Banului – Ostrovu Golu
Insula Banului, denumită de localnici și Insula Golu, deoarece se află în Ostrovul Golu, este situată în dreptul localității Gura Văii, la aproximativ 1,5km în…
Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier I
În interiorul Hidrocentralei Porțile de Fier I este amenajat un muzeu. Atracția principală a muzeului este Sala Turbinelor, unde se poate vedea pe viu modul…
Parcul „General Ion Dragalina” și Insula „Pescăruș” – Orșova
Parcul Central „General Ion Dragalina” este situat în centrul municipiului Orșova, lângă Primăria Orșova, pe faleza Golfului Cerna. Acesta este principalul parc din Orșova, un…
Lacul Zătonul Mic – Ponoarele
Lacul Zătonul mic se formează prin acumularea apelor subterane din zona carstică Ponoarele. Acesta începe in imediata apropiere a Podului lui Dumnezeu. Panou informativ Lacul…
Peștera și Cheile Băluței, Ponoarele
Peștera Băluței este situată în apropierea satului Băluța, din comuna Ponoarele, județul Mehedinți. Din galeriile peșterii izvorăște pârâul Râieni, ce străbate satele: Bala de Sus,…
Vârful Trescovăț – Munții Almăjului – Clisura Dunării
Vârful Trescovăț are o înălțime de 755m, este cel mai înalt vârf din Munții Almăjului, situat în Clisura Dunării, în apropierea localității Șvinița. Acesta este…
Crucea Sfântului Cuvios Petru – Gura Văii
Obiectivul turistic „Crucea Sfântului Cuvios Petru” este situată pe Dealul Crucii, în apropiere de Gura Văii, în zona administrativ teritoriala a Municipiului Drobeta Turnu Severin.…
Crucea de la Godeanu
Crucea de la Godeanu este situată în apropierea localității Godeanu, pe Dealul Chiciora. Are 35 de metri înălțime, iar piatra de temelie a fost pusă…
Cetatea Grădețului – Schitu Topolniței
Ruinele Cetății Grădețului sunt situate în Podișul Mehedinți, pe vârful Dealului Grădeț, în imediata apropiere a localității Schitu Topolniței. La Cetatea Grădețului se poate ajuge…
Peștera Topolnița
Peștera Topolnița este situată în județul Mehedinți, pe raza comunei Cireșu, la aproximativ 30km de Drobeta Turnu Severin. Este considerată a fi una dintre cele…
Cheile Corcoaiei – Valea Cernei
Aria Protejată Cheile Corcoaiei este situată în Munții Mehedinți, pe Valea Cernei, în apropierea satului Cerna Sat, comuna Padeș, din județul Gorj. La Cheile Corcoaiei…
Mănăstirea Topolnița – Schitu Topolniței
Se presupune că Mănăstirea Topolnița a fost ctitorită pentru prima dată în secolul XIV, de către Sfântul Nicodim de la Tismana, în aceeași perioadă în…
Cornetul Piatra Încălecată – Isverna
Cornetul Piatra încălecată este o arie protejată de interes național, se află în Podișul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al comunei Isverna, în apropierea DJ670, ce…
Cascada Buraica – Bala de Sus
Cascada Buraica Este situată în satul Bala de Sus, ce aparține de comuna Bala, pe albia pârâului Râieni ( Râureni ). Se ajunge de pe…
Mănăstirea Vodița
Vodița este una dintre primele mănăstiri atestate documentar din Țara Românească. Mănstirea Vodița a fost menționată pentru prima dată într-un document emis în anul 1374.…
Palatul Neoclasic Gheorghe Pleșa – Obârșia de Câmp
Palatul Pleșa a fost construit în anul 1892 de către boierul Gheorghe Pleșa, pe stilul palatelor din Franța, acolo unde proprietarul a locuit toată viața.…
Mănăstirea Cerneți
Mănăstirea Cerneți a fost construită în anul 1662, și de atunci a suferit numeroase transformări. Biserica era fortificată, având un turn înalt, ziduri groase și…
Castelul de apă
Castelul de Apă a fost construit între anii 1910 și 1913, după planurile inginerului Elie Radu, pentru a deservi sistemul de alimentare cu apă din…
Termele Romane de la Drobeta
Termele Romane de la Drobeta Termele Romane au fost construite în același timp cu castrul și podul lui Traian. Erau compuse din 4 încăperi, precedate…
Piciorul Podului lui Traian
Podul lui Traian a fost construit de Apollodor din Damasc, între 103 și 105, pentru a facilita transportul trupelor romane în misiunea lor de a…
Cazanele Dunării
Cazanele Dunării sunt un sector din Defileul Dunării, unde albia se îngustează până la 230m, viteza apei care se lovește de stâlpi dând senzația că…
Castrul Roman Drobeta
Castrul Roman Drobeta La Drobeta a fost prima cetate din piatră ridicată în Dacia, de Împăratul Traian. A fost un obiectiv militar strategic, construită inițial…
Cetatea Medievală a Severinului
Cetatea Medievală a Severinului Cetatea Severinului a fost construită, cel mai probabil, între anii 1247-1250, de către Ordinul Cavalerilor Ioaniți. Cetatea reprezenta centrul politico-administrativ al…
Cetatea Tricule – Șvinița
Ruinele cetății Tricule ( Trikule, Trei Cule ), se află în Clisura Dunării, și pot fi văzute de pe DN57, Orșova – Moldova Nouă, în…
Podul lui Dumnezeu
Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele Podul lui Dumnezeu este un pasaj natural, singurul pod natural deschis traficului auto. Acesta se află în Ponoarele, pe…
Câmpurile de lapiezuri de pe Dealul Peșterii Ponoarele
Lapiezurile reprezintă microforme sculpturale ale reliefului carstic rezultate în principal prin acțiunea de dizolvare a apei, formate pe suprafețe slab înclinate. Ele sunt reprezentate printr-un…
Lacul Zătonul Mare – Ponoarele
Lacul Zătonul Mare, Ponoarele Zătonul Mare se află pe teritoriul administrativ al comunei Ponoarele, județul Mehedinți. Acesta se află de cealaltă parte a dealului Peșterii…